aprilie
08
2022

Festivalul Internațional cu genericul: „Культура моего народа – это неиссякаемый источник национальных традиций”.

,,Aici mi-i vatra și-i aleasă,

și dragă mi-i, și scumpă mi-i,

nu că-i bogată și frumoasă,

dar că-i aproape inimii.”
Matcovschi

 

La data de 8 aprilie сurent,  Direcția Generală Învățământ Cahul în colaborare cu IP Liceul Teoretic „D. Cantemir”, mun. Cahul și în parteneriat cu Consiliul Raional Cahul a desfășurat Festivalul Internațional cu genericul: „Культура моего народа – это неиссякаемый источник национальных традиций”.

La activitate au fost prezenți elevii din instituțiile de învățământ general și din Centrele de Creație din  Sudul Republicii Moldova (raionul Cahul; s.Congaz, or. Ceadîr-Lunga, or. Taraclia); mun. Brăila, România și or. Kostroma, Rusia.Participanții la festival au creat o atmosferă de vis. În sala de festivități a IP Liceul Teoretic „D. Cantemir” s-a desfășurat o paradă atât a costumelor tradiționale zonei, cât și a obiceiurilor moștenite. Elevii au demonstrat devotament și  dragoste față de valorile culturii naționale.Domnul Valeriu Baban, șeful DGI Cahul în discursul său de felicitare a reiterat rolul culturii și a tradițiilor moștenite pentru generația secolului XXI,  a adresat cuvinte de laudă colectivelor de elevi care au evoluat, oferindu-le diplome și cadouri de preț.Responsabilă de organizarea acestei sărbători a sufletului a fost Ina Caciura, specialist principal, metodist a DGI Cahul.

Aducem sincere mulțumiri, Svetlanei Șerepera, managerul IP Liceul Teoretic ,,Dimitrie Cantemir”, Cahul pentru implicare în organizarea și desfășurarea  Festivalului Internațional al Culturii minorităților ce conviețuiesc pe teritoriul republicii și în alte state. Totodată le suntem recunoscători profesorilor și conducătorilor de cerc care au cultivat și continuă să dezvolte tinerii generații dragostea pentru tot ce e frumos, pentru tradiție, neam și țară.