februarie
04
2022

Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare

Prima   zi  de  miercuri  a  lunii  februarie, sărbătorim  anual  Ziua  Mondială  a  Cititului  cu  Voce  Tare. În contextul acestui eveniment, Biblioteca Națională a Republicii Moldova a lansat Campania Națională, cu genericul ,,Citim cu voce tare împreună”.

Cu acest prilej bibliotecara gimnaziului ,,Mircea cel Bătrân” s. Moscovei, Gutcan Tatiana susținută de administrația gimnaziului ,,Mircea cel Bătrân” director Matcina Natalia, a organizat evenimentul online, în cadrul căreia au participat elevii gimnaziului respectiv împreună cu părinții, astfel au răsunat emoții, și multă dorință de a citi. A fost o activitate utilă și captivantă.

Campania a devenit o acțiune care implică sute de milioane de oameni din întreaga lume în lupta pentru alfabetizare ca drept fundamental a omului. Cititul cu voce tare are numeroase beneficii pentru copii: sporeşte interesul pentru lectură, îmbunătăţeşte vocabularul, înţelegerea, şi capacitatea de a se concentra.

Respectiv Direcția Generală Învățământ Cahul a încurajat ințiativa I.P. Gimnaziul ,,Mircea cel Bătrân”s. Moscovei, și va oferi diplome și cadouri de preț.

,,La mai mult și la mai mare

să citim cu voce tare!”