ianuarie
27
2024

Workshop cu genericul ,,Tehnologii digitale pentru învățare interactivă”

La data de 26 ianuarie curent, un grup de profesori de informatică din raionul Cahul au participat în cadrul unui Workshop, cu genericul ,,Tehnologii digitale pentru învățare interactivă”, activitate organizată de Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie și Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică de la Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galați, România, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Galați, Școala Gimnazială nr. 28 din Galați și Școala Gimnazială ,,M.Sadoveanu” din Galați.

Evenimentul a fost moderat de către doamnele Carmen Alexandrache și Adina Cocu, care  au impresionat participanții prin descrierea și prezentarea diverselor posibilități, pe care le oferă unele instrumente digitale/aplicații, utilizate la nivelul claselor primare, cum ar fi: Web 2.0,  Web 3.0 și Web 4.0.

Profesorii de la Școala Gimnazială nr. 28 din Galați și Școala Gimnazială ,,M.Sadoveanu” din Galați au demostrat aplicabilitatea instrumentelor digitale oferite de: Power Point, Google Prezentări, Wordart, Wordwall, Wordle.Net, Quizz etc., utilizate în lucrul cu elevii din ciclul primar.

Prezenți la eveniment au fost autoritățile reprezentative ale grupurilor de lucru, domnul Valeriu Baban, șef al DGÎ Cahul și  dna Gina Brîzan,  Inspector General  Școlar Județean Galați, care au adresat mesaje de salut și felicitare participanților, încurajând activitățile de acest gen, care conduc la o colaborare mai fructuoasă dintre instituțiile educaționale de pe ambele maluri ale Prutului și la fortificarea unui parteneriat funcțional și de durată.