iunie
13
2022

Pedagogul anului ediția 2022

,,Dacă trebuie să urcați pe cineva pe un piedestal,

atunci aceștia sunt profesorii.

Ei sunt eroii societății noastre”.

 Guy Kawasaki

 

La data de 8 iunie сurent,  Direcția Generală Învățământ Cahul a organizat activitatea de premiere a Laureaților concursului raional „Pedagogul Anului”, ediția 2022.  La ceremonia de menționare a celor mai calificați pedagogi ai comunității educaționale cahulene au fost prezenți managerii și cadrele didactice instituțiilor de educație timpurie, gimnazii și licee  din raionul Cahul.În cadrul acestei festivități a fost marcată experienţa, succesul, realizările şi împlinirile cadrelor didactice din r. Cahul, pedagogi cu vocație pentru care  perseverenţa nu este un simplu cuvânt din dicţionar, ci este un cuvânt  deja testat.  Or, perseverenţa este acea substanţă, care face diferenţa: dintre cei care au început, dar nu au reuşit,   şi cei care au fost prezenți în această zi festivă în scena Palatului de Cultură „N. Botgros”, Cahul.Concursul desfășurat anul acesta a fost organizat în conformitate cu ordinul DGI Cahul nr. 22 din 26.01.2022 și Regulamentul de organizare și desfășurare  a concursului republican ”Pedagogul anului”.

Toate cadrele didactice au fost bine pregătite, creative, îndrăznețe și profesioniste !

Acești semănători de lumină sunt un model de comportament pedagogic atât pentru colegii  din instituțiile în care activează, cât și pentru educatorii, învățătorii, profesorii din raion. Ei urmează să aprindă și să poarte flacăra educației generațiilor care se succed.

La acest concurs al competitivității  PEDAGOGUL ANULUI, ediția 2022 au participat 17 cadre didactice  din 10 instituții școlare și preșcolare,  implicând  40 de experți în evaluarea concurenților.

Conform punctajului acumulat și criteriilor de apreciere în finala concursului au ieșit 3 educatori, 2 învățători și 4 profesori.

Trofeul și titlul onorific PROFESORUL ANULUI a fost oferit profesoarei de geografie din IP Gimnaziul ”Alecu Mare” , s. Slobozia Mare, dn. Tecuci Svetlana.

Domnul Valeriu Baban, șeful DGI Cahul în discursul său de felicitare a reiterat rolul cadrelor didactice pentru educarea valorică a generației secolului XXI. S-a accentuat că anul acesta r. Cahul a avut cea mai responsabilă, ordonată și corectă, implicată și competentă, imparțială și exigentă comisie de concurs. S-a asigurat la maxim transparența în aprecierea candidaților.

Laureații concursului au beneficiat de premii bănești, diplome și cadouri.

Mesaje de felicitare adresate premianților acestui concurs al erudiției și a profesionalismului au adresat invitații acestei activități de anvergură: Excelența Sa Anca Corfu, Consul General al Consulatului României la Cahul; Preasfințitul Veniamin, Episcop al Episcopiei Basarabiei de Sud; Preasfintitul Galaction, Episcop al Alexandriei și al Teleormanului; Nicolae Dunas, președintele raionului Cahul; Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul; Sergiu Cornea, rectorul Universității de Stat „B.P, Hașdeu” din municipiul Cahul.

Ansamblul folcloric „Mierla Prutului” a asigurat starea de bine și buna dispoziție a celor prezenți în sală. Teatrul Muzical-Dramatic „B. P. Hașdeu” din municipiul Cahul a oferit publicului un spectacol de excepție.