februarie
16
2024

,,Grigore Vieru- suflet din sufletul copiilor ”

Cea de-a patra ediţie a Concursului raional Recital de poezie

,,Grigore Vieru- suflet din sufletul copiilor ” a luat sfârşit.

      Concursul a fost organizat de către Direcția Generală Învățământ  Cahul , în parteneriat cu Gimnaziul ,,Gh. Asachi” , comuna Cucoara , Primaria comunei Cucoara, Despărţământul ASTRA „Iulia Haşdeu”, Cahul şi Căminul Cultural Cucoara.
Evenimentul s-a desfășurat la 14 februarie 2024, în Sala Căminului Cultural din  comuna  Cucoara, la care au participat elevii claselor primare din instituțiile de învățământ general din raionul Cahul.
        Scopul acestui Concurs a fost de a spori interesul elevilor de a cunoaște valorile culturale ale neamului, dragostea de mama, de casa parintească , de patrie, de pace, de promovarea și valorificarea creației poetului național – Grigore Vieru, creşterea motivaţiei, de a citi și a studia poezia marelui poet care ne-a lăsat ca moștenire o mare avere culturală.Activitatea a debutat cu mesaje de salut și de felicitare din partea doamnei director, Ina Goța, un mesaj remarcabil emoționant în amintirea marelui poet a venit din partea șefului interimar al  Direcţiei Generale Învăţământ Cahul, dl Valeriu Baban, şi a domnului primar, Grigore Marin. Sciitorul Viorel Dinescu, Galați, România ne-a depănat frumoase amintiri pertecute alături de marele poet Grigore Vieru, aducându-i în dar poeziile scrise în memoria dumisale. Cu un recital de poezie și cuvinte de felicitare a venit scriitoarea, Mioara Baciu și domnul Dumitru Baciu,  invitați Galați, România, care la fel au apreciat la justa valoare desfăşurarea evenimentului.
Participanții la Concurs au reușit să creeze o adevărată atmosferă de sărbătoare în memoria marelui poet, prin impresionante recitaluri poetice, momente dramatice, melodii pe versurile autorului,  interpretate de grupul folcloric de fluierişti “Cimbrişor”, conducător artistic Argint Ion, membrii Ansamblului  de muzică şi dans “Cucorenii”, coregraf Săcareanu Gheorghe, şi colectivul de dansatori  ,,Busuioc, conducător artistic Bălănel Natalia, au înfrumuseţat sărbătoarea cu dansuri populare și de gală.

Am trăit alături de micii artişti emoţii, foarte frumoase, participând la acest concurs, ei ne-au spus un mare adevăr: deși, am pierdut un mare poet pe pământ, am câştigat o amintire nemuritoare!

Grigore Vieru nu a murit! El va dăinui cât va dăinui neamul nostru, citindu-i versurile şi povestirile.

Direcția Generală Învățământ  Cahul, aduce mulțumiri tuturor organizatorilor  şi copiilor pentru  participare, cadrelor didactice pentru implicare şi profesionalism de care au dat dovadă în abordarea tematicii acestui frumos eveniment, iar juriul a acordat diplome pentru locul I, II, III,menţiuni și diplome de participare pentru toți copii, daruri şi dulciuri oferite din partea CMIAID Zîrneşti.

Felicitări și mulțumiri tuturor participanților!