octombrie
22
2021

Direcția Generală Învățământ Cahul Atenționează!!!

Direcția Generală Învățământ Cahul reamintește despre necesitatea respectării regulilor de protecție a sănătății și vieții în timpul vacanței de toamnă.

În scopul prevenirii răspândirii virusului COVID-19 și asigurării securității protecției vieții și sănătății elevilor și angajaților din sistemul educațional, s-a decis prelungirea vacanței. Astfel, DGI Cahul solicită ca diriginții de clasă în parteneriat cu familiile elevilor să monitorizeze locul aflării copiilor pe parcursul vacanței. Mizăm foarte mult pe colaborarea Dvs, pe responsabilitate părinților, și-i îndemânăm să monitorizeze copiii, să-i implice în lectură, în activități de recuperare și petrecere a timpului util și în siguranță.

De asemenea, elevii sunt îndemnați:

  • să respecte regulile de circulație, să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile special amenajate, unde nu circulă mașini: parcuri, terenuri de sport, curțile etc.
  • să respecte regulile de igienă, de purtare obligatorie a măștilor în transportul public, în spațiile comerciale și în spațiile publice închise, inclusiv în spațiile publice deschise, masca trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul;
  • să respecte distanța socială/fizică între persoane de minim 1 metru, cu excepția cazurilor când, prin prevederi speciale, se stabilește respectarea unei distanțe mai mari între persoane sau în cazul regulilor de transportare a persoanelor în transportul public.

Stimați profesori, angajați ai sistemului educațional, datele arată clar că o schemă completă de vaccinare împotriva COVID-19 reduce semnificativ riscul de a face o formă severă și deces. Prin urmare, atunci când vi se oferă vaccinul, acceptați-l și asigurați-vă că aveți schema de vaccinare completă. Vaccinarea împotriva COVID-19 este cea mai bună strategie de protecție de virus.