mai
13
2022

Campaniei de Informare și Învățare „Nu plagiatului!”

La data de 5 mai a avut loc prima activitate educațională din seria planificată în contextul Campaniei de Informare și Învățare „Nu plagiatului!”, lansată de Asociatia Bibliotecarilor din Republica Moldova desfășurată în cadrul proiectului „Dezvoltarea Capacităților Organizațiilor Societății Civile “, implementat de ERIM în Moldova – IREX Europe și finanțat de Uniunea Europeană.În cadrul activității au participat 54 de tineri/tinere din 6 instituții de învățământ general din raionul Cahul. Activitatea a fost interesantă și interactive. Formabilii au avut posibilitatea să cunoască metode de utilizare etică a informației, să învețe cum să facă o citare a resurselor informaționale și noțiuni generale despre ABC – ul proprietății intelectuale.

Realizarea temei individuale pentru fiecare participant va fi monitorizată de către 6 bibliotecari școlari implicați ca și voluntari în cadrul activității.

Șcurea Olga, L.T„M.Sadoveanu” s.Giurgiulești

Berbec Aurelia, L.T„A.Mateevici” s.A.I.Cuza

Camenschi Nadejda, L.T„M.Eminescu” s.Slobozia Mare

Florea Eugenia, L.T„I.Vodă” mun. Cahul

Deli Valentina, L.T„M.Eminescu” mun. Cahul

Matcaș Oxana, L.T„I.Creangă” mun. Cahul

Sperăm ca prin intermediul participanților mesajul campaniei va fi transmis în cât mai multe comunități #Nu_Plagiatului!

Mulțumiri formatorilor Ecaterina Scherlet, vicepreședinte al Consiliului ABRM, Direcției Generale Învățământ Cahul și domnului Dumitru Zaharia, specialist-principal metodist asigurare didactică DGÎ Cahul, pentru cooperare și implicare.