• 1

  Cahul

 • 2

  Olimpiada raionala la informatica 2017

 • 3

  Festivalul limbii engleze 2017

 • 4

  Olimpiada raionala la informatica 2017

Copyright 2020 - Custom text here

Cel mai greu e începutul

Profesorul înseamnă suflet, răbdare, creativitate, înțelepciune, dragoste. Profesorul este cel ce este prezent și martor al dezvoltării treptate a copilului, ajungând a fi un model demn de urmat de fiecare copil care va transforma comunitatea într-o  societate cu o cultură și civilizație. Educația de calitate este realizată însă de profesori buni, bine pregătiți pentru o astfel de meserie.

 

În acest context, la data de 18.09.2019, DGÎ Cahul a organizat și desfășurat atelierul de lucru cu genericul „Școala – furnizor de calitate în educație” cu participarea a 20 cadre didactice debutante. Șeful DGÎ Cahul, d-l Baban Valeriu, a adresat un mesaj de felicitare tinerilor pentru alegerea responsabilă  alături de  Tichișan Maria, președinte CR Cahul al FSEȘ, și  Alexandrova Tatiana șef PEM DGÎ Cahul.

Din agendă se enumeră:

 • Regulamentul cu privire la modul de calcul, repartizare, utilizare şi evidenţă a transferurilor cu destinaţie specială pentru susţinerea cadrelor didactice tinere, Filip Nina, specialist principal
 • Instrucțiunea privind completarea catalogului școlar, Alexandrova Tatiana, șef PEM DGÎ Cahul
 • Instrucțiunea privind managementul temelor pentru acasă, Stănilă Iulia, specialist principal metodist.

 În urma discuțiilor cu specialiștii DGÎ Cahul cadrele didactice debutante și-au format o viziune clară despre cerințele sistemului educațional, actele normative din învățământul general și persoanele resursă care i-ar putea sprijini în carieră.

Stănilă Iulia, specialist principal – metodist pentru aria curriculară limbă și comunicare